Het Evangelie

Doorgeven van het Evangelie

Door zijn eigen verandering heeft Henk het verlangen om het Evangelie van Jezus Christus door te geven. Het liefst was hij begonnen met een inloophuis. Maar dat is niet te realiseren zonder financiën. Het werd duidelijk dat het meer moest zijn, een winkel waar inkomsten binnen komen. Zo ontstond het idee voor Het Nieuws Huis. Een inloophuis annex evangelische winkel.

Naast het voormalige pand van Bloemenhuis Hofman kwam in 2011 een klein winkelpand te huur. Maar na een periode van gebed om meer mensen die mee wilden helpen, heeft hij er toen van afgezien. Zomer 2012 kwam het pand weer te huur. Op dat moment gebed gevraagd op het Gebedsuur bij de Kruiskerk in Diever. Gods leiding zoeken, want de buurman had aangegeven dat er nog 3 belangstellenden waren om het pand te huren. Dan kun je zelf niet zoveel beginnen. Zo voelde dat op dat moment ook. Ons gebed naar de Heer was: “als het Uw wil is Heer, dan zal de buurman het zelf komen zeggen in de bloemenwinkel, dat wij het pand kunnen huren”

Gebedsverhoring volgde de dag erop, donderdagmorgen werd de toezegging gedaan dat per september het pand gehuurd kon worden. In januari 2013 opende Het Nieuws Huis haar deur.